”/>

Pentax Q-S1

Излезе нова версия от серията PENTAX Q. Новият модел е с нов, по-изискан ретро дизайн с апликации от кожа и фино изпипани детайли и представлява усъвършенствана версия на предишния модел Q7. С Q-S1 за първи път се представя новия Q-ENGINE процесор за супер бърза работа на камерата и прецизна обработка на изображенията и видеото.

ето извадка от официалния прес релийз:

RICOH IMAGING COMPANY, LTD. с удоволствие обявява новия компактен фотоапарат със сменяеми обективи PENTAX Q-S1. В допълнение към изключителната си портативност, подсигурена от супер компактното си тяло, този модел предлага солидни характеристики и класически дизайн с фини детайли. Комбинацията от добре замислен дизайн и добра работоспособност превръща PENTAX Q-S1 в идеален фотоапарат за фотографи от всички нива.

The PENTAX Q-S1 е най-новият модел от популярната серия компактни фотоапарати със сменяеми обективи PENTAX, които имат концепцията да са по-модни и стилни, и по-лесни за работа от традиционните DSLR фотоапарати. Новият модел е с голям набор от режими за снимане което превръща фотографията в още по-забавно и вълнуващо занимание. Сензорът е 1/1.7-инчов, CMOS със задно осветяване (Back-illuminated CSMOS), с който можете да направите качествени изображения. Този сензор позволява да снимане с максимално ISO 12800 и има стабилизация за намаляване на трептенията при снимане благодарения на невероятния допълнителен жироскопен сензор. Също така фотоапарата разполага с редица креативни инструменти като например Bokeh Control, с който се постига ефекта bokeh, постигащ се по-лесно с големите SLR камери, и Smart Effect с който добавяте желания ефект само със завъртането на едно колелце. Като цяло PENTAX Q-S1 помага на фотографа да създаде по-персонализирани и креативни изображения по-лесно и по-ефективно.

Възможни са 40 цветни комбинации (5 цвята на тялото и 8 цвята на предния панел. Персонализацията на цвета на камерата е вече доказан, с PENTAX Q7 (пуснат през юли 2013 с 120 цветни комбинации) и PENTAX K-50 (пуснат през юли 2013 с 120 цветни комбинации), начин за много фотографи индивидуалисти да покажат своя персонален вкус и стил по един интересен и модерен начин.