”/>
  • HD Pentax 20-40 Limited
  • HD Pentax 20-40 Limited
  • HD Pentax 20-40 Limited

HD PENTAX-DA 20-40 F2.8-4 ED Limited DC WR

Този модел е първият варио-обектив на серията Limited, известена с изключителните си оптични качества и отличителен външен вид. Той разполага с 2х варио диапазон и покрива фокусни разстояния от умерено широкъгълно до стандартно, с максимална бленда от F2.8 в широкия край. В допълнение към покритието HD от последно поколение и напълно кръглата диафрагма, той е снабден с устойчив на атмосферни влияния корпус, за първи път в серията Limited, и с плавна и тиха система за автофокус благодарение на инсталираният в обектива AF мотор. Така ще можете да снимате красиви, висококачествени изображения, дори и при взискателни метеорологични условия.

Основни характеристики

1. Първият варио обектив от серията Limited

Със своите два пъти увеличение от 20mm до 40 милиметра, този обектив предлага фокусно разстояние от 30.5 mm до 61.5 mm (в 35мм формат), когато е монтиран на PENTAX цифров фотоапарат. Той осигурява най-често използваните фокусни разстояния, необходими за много популярни приложения, което го прави идеален избор за всякакви цели и всекидневна употреба.

2. Продължение на изключителното качество на изработка на Limited серията

Наследявайки концепцията на серията Limited, този обектив е проектиран с оптична конструкция, която пресъздава усещането за дълбочина, като същевременно минимизира астигматизма в целия диапазон на увеличение.

3. Най-съвременните оптични технологии

Обективът е с разработеното от PENTAX HD покритие – висококачествено, многослойно покритие, което намалява отраженията във видимия светлинен спектър до по-малко от 50 процента от тази на конвенционалните многослойни покрития. Това позволява на потребителя да снима ясни, високо контрастни изображения без отблясъци, дори и при неблагоприятни условия като насрещна светлина.

4. Първият устойчив на атмосферни влияния обектив от серията Limited

Този обектив е първият от серията Limited, който е с устойчива на атмосферни условия конструкция, със седем специални уплътнения, предотвратяващи проникване на вода и влага в обектива.

5. Други

  • Плавен и тих фокус, благодарение на вграденият мотор.
  • Заоблени ламели на блендата за красиво и меко боке.
  • Обектива притежава Quick-Shift Focus System, която позволява моментално да се премине в ръчен фокус след като обекта е бил фокусиран от АФ модула на апарата.
  • SP (Super Protect) покритие за предпазване на челният елемент от прах и мърсотия.
  • Избор на сребърен или черен цвят.

6. Технически характеристики

Focal Length20-40mm
Equivalence in 35mm format30.5-61.5mm
Maximum ApertureF2.8-4
Minimum ApertureF22-32
Lens Construction9 elements in 8 groups
Angle of View70-39°
Lens MountKAF3
Minimum Focusing Distance0.28m (0.9 ft.)
Maximum Magnifi cation0.20×
Filter Diameter55mm
Diaphragm controlFully automatic
Number of Diaphragm Blades9 Rounded aperture (20mm: F2.8-4 40mm: F4-5.6)
Aperture ringN/A
OthersWeather Resistant
HD Coating
SP (Super Protect) Coating
Quick-shift Focus System
Maximum Diameter & Minimum LengthApprox.71mm x 68.5mm
WeightApprox.283g (with hood Approx.291g)