”/>
 • K-3
 • K-3 Silver
 • K-3
 • K-3 back
 • K-3 side 1
 • K-3 side 2
 • K-3 top
 • K-3 grip
 • K-3 flash up
 • K-3 Flucard
 • K-3 27 AF points
 • K-3 3 motor system
 • K-3
 • K-3

Pentax K-3

RICOH IMAGING COMPANY, LTD. с удоволствие съобщава за новия DSLR фотоапарат PENTAX K-3. Създаден да бъде топ модела на PENTAX K-DSLR серията, той предлага редица нови възможности и подобрения с цел да се постигне максимума в качеството на изображението, удобството на работа и надеждността при тежки полеви условия на снимане.

Проектиран за модел с върхова производителност при серията K, K-3 разполага с изключителни характеристики, като изображения с висока резолюция от 24 ефективни мегапиксела; Автофокусна система с 27 точки; снимане в серия с 8,3 кадъра в секуда; Голяма точност и контрол на експозицията с нов 86000 пикселов RGB сензор за измерване на светлинната; Нов, голям LCD монитор с висока резолюция и оптичен визьор с най-голямата яркост на изображението в своя клас. Новият анти-алайзинг симулатор – иновативна функция, разработена специално за К-3 – позволява на потребителя ефективно да намали ефекта моаре, без всъщност да се прилага фиксиран оптичен анти-алайзинг филтър пред сензора на камерата, като предоставя на фотографа възможност за избор да снима с филтър или без в зависимост от конкретния обект или сцена. K-3 предлага значително подобрение при снимането на видео, а също и възможст за контрол на дадени функции през смартфон. Доказаната във времето устойчива на прахо- и атмосферни влияния конструкция осигурява надеждна, безупречна работа в полеви условия.

Ще бъде пусната и премиум версия на модела – PENTAX K-3 Premium Silver Edition*, от която ще се бъдат произведени само 2000 броя за целия сват. Този лимитиран модел ще бъде със сребрист цвят на тялото и вертикалния грип – иделен отговор на сребристите модели на обективите от серията Limited, проектирани до върхово оптично съвършенство. Комплекта включва също и спациална кожена презрамка и допълнителна батерия.

* Характеристиките на модела от лимитиранатана серия са същите като този на стандартния

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

1. Изображения с висока резолюция, благодарение на новият сензор с 24 ефективни мегапиксела и нов процесор за изображенията

K-3 е оборудван с нов APS-C CMOS сензор (23.5mm × 15.6mm) с приблизително 24 ефективни мегапиксела. Чрез свързване на този сензор с новоразработеният PRIME III процесор, с високоефективна обработка на изображенията и шума и без анти-алайзинг филтър, K-3 предлага висока разделителна способност и фина градация на цветовете. Той също така предлага чувствителност до ISO 51200, за получаване на детайлни снимки дори и при изключително слабо осветление и за улесняване на снимането на нощни пейзажи от ръка.

2. Разработеният от PENTAX SR механизъм за премахване на moiré с ефективността на оптичен филтър

 • SR механизъм в тялото

K-3 разполага с разработеният от PENTAX SR (Shake Reduction) механизъм, който може да се използва с всеки съвместим обектив PENTAX. Благодарение на добавянето на специален SR-серво контролер и увеличаването на силата на магнитното задвижване на SR модула , този механизъм осигурява по-стабилна и ефективна компенсация на трепването на камерата от всички модели до сега.

 • Първата в света иновативна симулация на АА-филтър

Новоразработената специално за K-3 функция анти-алайзинг симулатор, прилага микроскопични вибрации към сензора на ниво подпиксел, по време на експонация, генерирайки същото ниво на премахване на моаре ефекта, като оптичен анти-алайзинг филтър. За разлика от оптичния анти-алайзинг филтър, който винаги създава идентичен резултат, този новаторски симулатор позволява на потребителя не само да вкючва или изключва ефекта, но също така да регулира и нивото на ефекта. Това позволява на потребителя да създаде идеален резултат за определена сцена или обект.

 • Помагащи функции за снимане

Гъвкавият дизайн на SR механизма, който накланя сензора във всички посоки, е една от причините, поради която K-3 може да предложи множество удобни функции за снимане, включително компенсации за автоматично нивелиране, фина настройка на композицията при снимане от статив и ASTRO TRACER функция, която опростява астро-фотографията в комбинация с допълнителният O-GPS1 GPS.

3. Новият SAFOX 11 АФ модул с 27 АФ точки

K-3 е с нов SAFOX 11 AF модул с разширено покритие на изображението, използвайки 27 AF сензора (25 кръстовидни сензора в средата). Централният сензор, както и двата под и над него са разработени за работа с обективи на F2.8, което прави лесно фокусирането на обекта, когато използвате голяма бленда. Този новоразработен АФ модул е силно чувствителен към светлина и обхваща широк АФ работен диапазон -3EV до 18 EV. Тъй като АФ модулът използва данните от RGB светлинните сензори в изчисленията за оптимизиране на автофокуса, K-3 предоставя такива допълнителни функции като висока точност на автофокуса по време на снимане на бързо движещи се обекти, както АФ режим с избиране на зона, за автоматичен избор на най-добрата възможна фокусна точка в рамките на определени девет сензорни зони.

4. Прецизен контрол на експонацията с новият PENTAX Real-Time System Scene Analysis

K-3 е снабден с нововъведената PENTAX система за анализ на сцената в реално време, за която се състои от 86 000 пикселов измерващ светлината RGB сензор и подобрен алгоритъм, който позволява не само да се контролира експозицията с изключителна точност, но също така да се използват данните взети от сензора за подобряване на точността на автофокуса и корекция на баланса на бялото. Това позволява да се разшири измерваемото ниво на минималната осветеност до -3EV. С откриване на типа на сцена или обект с помощта на сензора за осветление, K-3 не само може да изберете подходящите настройки за експонация, но и може да направи по-прецизна разлика между основния обект и фона за да се подобри точността на силата на светкавицата.

5. Високоскоростно непрекъснато снимане с максимална скорост от 8,3 кадъра в секунда

Буферът на К-3 може да запише до 22 изображения в RAW формат или 60 изображения във формат JPEG наведнъж, при максимална скорост от 8.3 кадъра в секунда. Това е възможно благодарение на използването на няколко нови технологии, включващи контролна система с висока скорост и висока точност, която регулира затвора, огледалото и диафрагмата независимо; омекотяващ механизъм, който ефективно намалява сътресенията от огледалото и висока скорост за предаване на данни, включена в PRIME III процесора.

6. Визьор с нова оптична схема за 100% зрително поле и по-голямо и по-ярко изображение.

Стъклената призма на K-3 е третирана с ново покритие, разработено за по-добри отржателни характеристики, благодарение на което се постига много по-светло избражение във визьора. Оптиката в окуляра на визьора е изцяло нова, с цел да се постигне 0.95 увеличение на изображението. Така фотографът може по-лесно да потвърди фокуса и композицията на изображението.

7. Full HD видео и креативни видео инструменти

K-3 може да заснеме красиви Full HD видео клипове (1920 × 1080 пиксела; 60i/30P кадъра) в H.264 формат, което осигурая надежно и качествено видео заснемане дори и с бързо движещи се обекти. Камерата разполага и със стерео вход за външен микрофон и жак за слушалки. Потребителя може дори да следи и да контролира ръчно по време на запис нивата на звука. В допълнение към множеството опции за креативни и специални евекти, K-3 предлага и обновен метод на снимане на таймлапс видео, с което можете да правите видео клипове с 4K резолюция (3840 × 2160 пиксела) съставено от серия снимки направени през фиксиран инетрвал.

8. Функции свързани със смартфон връзка *

С инсталирането на предлагащата се отделно FLU CARD FOR PENTAX 16GB карта памет в K-3, потребителя може да задейства спусъка на камерата, да вижда лайв-вю образа и раглежда и сваля снимките от фотоапарата директно със своя самртфон или таблет.

* Софтуера се поддържа от телефони работещи с iOS6 или по-нова и Android 4.2 или по-нова.

9. Голям 3.2-инчов LCD монитор с резолюция от над 1М точки

На задния си панел K-3 разполага с нов 3.2-инчов (8.1см) LCD монитор с резолюция от приблизително 1037000 точки (в отношене 3:2). Между предното стъкло (което е с антирефлексно покритие) и LCD екрана, вместо въздух се намира уникален смолист слой, който премахва отраженията и разлагането на светлината и по този начин премахва фалшивите изображения и отражения и значително намалява загубата на яркост при гледане на открито. Освен това, предния панел е направен от специално калено стъкло против надрасквания и ожулвания. При разглеждане, K-3 предлага възможността на преглеждате направените снимики в пълен размер.

10. Компактно, солидно тяло с конструкция, устойчива на прах и атмосферни влияния – перфектно за снимане навън

Копрпуса на K-3 е направен от здрава, но въпреки това лека магнезиева сплав. Благодарение на 92-те специални уплътнения камерата е устойчива на прах, атмосферни влияния и студено време, гарантираща безпроблемна работа дори и при температура от -10°C. Новият затвор на фотоапарата е още по-издръжлив и е проектиран да сработи поне 200 000 пъти. Въпреки всички тези възможност K-3 е проектиран да бъде компактен, гъвкав и осигуряващ изключителна надежност и пъргава реакция в полеви условия.

11. Други характеристики

 • Два слота за SD карти, даващи повече гъвкавост (съвместими с SDXC UHS-1 клас за скорост в SDR104 bus speed режим);
 • DRII (Dust Removal II) механизъм за ефективно премахване на прашинки от сенозора чрез ултразвукови вибрации;
 • HDR (High Dynamic Range) режим на снимане с RAW-формат;
 • Изобретената от PENTAX система за хипер контрол за бърз и точен отговор на креативните намерения на фотографа;
 • Mode dial with a choice of lock mechanism engagement (ON or OFF);
 • Грип с нов дизайн и размери за комфортно и стабилно захващане на камерата;
 • Компенсация на различни параматри: хроматични аберации, изкривявания, нивата на осветеност в периферията на кадъра и фриндж ефект (само при RAW проявяване);
 • Съвместим с Eye-Fi wireless LAN карти памет;
 • Съвместим с аксесоари с USB3.0 интерфейс, с HDMI (type D) терминал;
 • Включен нов софтуер Digital Camera Utility 5, с подобрена функционалност и обща производителност;

Допълнителни аксесоари

D-BG5 Вертикален грип
Проектиран специално за PENTAX K-3, този допълнителен верикален грип, може да се използва с шест батерии с АА формат или със стандартата литиево-йонна батерия. Разполага с допълнителен спусък, AE-заключване, AF, ISO, компенсация на експозицията и зелен бутон, както и лостче за за преглед на дълбочината на рязкост и още две електронни колелца за избор на стойности, като по този начи улеснява значително симанато във вертикална позиция. D-BG5 е със същото ново на прахо устойчивост и устойчивост на атмосферни влияния както и тялото на К-3.

O-FC1 FLU CARD FOR PENTAX 16GB
Нова разработка специално за PENTAX K-3, тази SDHC карта памет предлага безжична LAN връзка със съвместим смартфон. Чрез посочен уеб браузър, потребителя може да преглежда live-view изображението от камерата, да задейства спусъка, да сменя AF точката и да преглежда снимките записани в картата на екрана на телефона.

O-ST1401 Презрамка
Тази практична презрамка за фотоапарат е с ширина четири сантиметра и 50 сантиметра дължина – много удобна дължина когато фотографа иска да увие презрамката около ръката или китката си. Предлага се с логото PENTAX и с избор от черен или червен цвят.

Забележка: Дизайнът и спецификациите подлежат на промяна, без предупрежедение.