”/>
  • PENTAX K-30 iF Award

PENTAX K-30 с награда за дизайн

PENTAX RICOH IMAGING COMPANY, LTD. с удоволствие съобщава, че фотоапаратът със сменяеми обективи PENTAX K-30 бе избран за носител на наградата iF Product Design Award на престижното международно събитие iF Design Awards, организирано от Германската организация iF International Forum Design GmbH.

Наградите iF Design Awards се организират ежегодно от 1953 насам от базираната в Хановер организация за индустриален дизайн iF International Forum Design GmbH. От хиляди участници от целия свят, журито избира отличаващите се в три категории: продуктов дизайн, комуникационен дизайн и дизайн на опаковката. Наградата iF Product Design Award се предоставя на продукти, които демонстрират общо съвършенство като индустриален продукт, базирано не само на своята оригиналност и иновативен дизайн, но също така и на тяхната функционалност и екологичност.

Обявен през юни 2012, PENTAX K-30 е компактен и лек SLR фотоапарат за начинаещи. Създаден да помогне на начинаещите SLR фотографи лесно да правят качествени изображения. Той предлага редица възможности, които могат да се намерят само при по-високия клас фотоапарати, като водоустойчиво и прахоустойчво тяло и стъклена призма за визьора със 100% зрително поле. За да осигури бърза реакция на постоянно сменящите се условия и бързо движещите се обекти, този апарат разполага с удобни опции като висока скорост на снимане от 6 кадъра в секунда, висока скорост на затвора до максимум 1/6000 от секундата и два електронни селектора за бърза настройка само с върха на пръстите. Заедно с големия и удобен за хващане грип и спортния и функционален дизайн, този фотоапарат гарантира надеждна и безотказна работа навън.