”/>
  • Pentax K-30
  • Pentax K-30 Blue
  • Pentax K-30 Back
  • Pentax K-30 White
  • Pentax K-30 on Ice

PENTAX K-30

Фотоапарат за навън

PENTAX Ricoh Imaging Company Ltd. има удоволствието да ви представи новата си DSLR камера PENTAX K-30. Този нов модел от среден клас предлага всички стандартни SLR характеристики и невероятно удобство за работа. Всичко това е събрано в едно компактно водо- и прахо- защитено, леко тяло, за надеждно и безотказно снимане сред природата.
Този модел е разработен за да помогне на начинаещите потребители на SLR да правят лесно качествени, стабилизирани 16 МП снимки. PENTAX K-30 комбинира едно компактно и леко тяло с размер като на ентри клас моделите. Много от неговите функции могат да се открият само в моделите от по-висок клас, като водо-, прахо- и студо- защита, визьор със стъклена пентапризма и 100% зрително поле. Той също така предлага и удобните функции като бързо снимане в серия с 6 кадъра в секунда, скорост на затвора от 1/6000 сек и запис на Full HD Видео. Всичко това съчетано с удобния дълбок грип позволяващ камерата да се държи удобно и стабилно, спортния и функционален дизайн, тя осигурява безупречно полево представяне. Камерата се предлага в три цвята – кристално бяло, кристално синьо и класическо черно.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

1. Качествена и детайлна репродукция за напълно реалистично изображение.

K-30 притежава последна генерация CMOS сензор с рамери 23.7 х 15.7 мм. Той осигурява високоскоростно прочитане на данните, като в същото време предава дигитални изображения с много висока резолюция и плавни градации на цветовете със своите 16.28 мегапиксела. В K-30 този сензор е съчетан с PRIME M централен процесор за обработка помагащ за запис на висококачествено Full HD Видео. Камерата предлага широк диапазон на чувствителност от ISO 100 до ISO 25600 като специално внимание е обърнато на намаляването на луминансния шум, както при високите нива на чувствителност, така и при ниските.

2. Спортен функционален дизайн

Благодарение на своите 81 уплътнения K-30 е влаго и прахо защитен и с гарантирана функционалност при ниски температури до -10 градуса. Това означава, че K-30 може да бъде с вас на къмпинг или когато изкачвате планината и да се радвате на качествена SLR фотография, без да се притеснявате от състоянието на времето. Неговия дързък екстериор е така направен, че да бъде максимално удобен при снимане навън: голям, дълбок грип за здраво и стабилно захващане на камерата, нископрофилен корпус на пентапризмата за намаляване на височината и заоблено, меко гумирано покритие за по-добър захват на камерата при вертикално снимане.

3. Оптичен визьор със 100% зрително поле

Независимо от компактно си тяло, което е по-малко и по-леко от обикновени модели от среден клас, K-30 притежава стъклена пентапризма със 100% зрително поле и увеличени от 0.92 (с 50мм 1.4 на безкр.) помагащ за по-лесно фокусиране и кадриране. K-30 идва с оригиналния Natural Bright Matte III фокусен екран за улесняване на ръчния фокус. Фотографа може да смени стандартното матово стъкло с някой от другите сменяеми фокусни екрани.

4.Ново поколение автофокусен модул SAFOX IXi+

K-30 притежва SAFOX IXi+ сензорен модул, който позволява прецизна автофокусна операция, чрез добавяне на дифракционна леща за минимизиране на хроматичните аберации в съответствие с характеристиките на всеки индивидуален обектив. Също така на изчисленията за автофокуса оказва влияние и вида светлина от светлинния източник по време на снимане. 9 от неговите 11 сензора са кръстовидни, а при ниска осветеност автофкусния модул активизира AF помощна лампа. Алгоритмите за фокусиране на K-30 са обновени във всички области на действие. Новата функция select area expantion позволява на сензорния модул да продължи да следи движещия се обект, дори когато той излезе от предварително зададената област за автоматично следене, като взима предвид данните за дистанцията, получена от съседните фокусни сензори. Точността и скоростта на откриване на подвижни обекти при автофокус и автофокусното действие при използването на телефото обективи са значително подобрено.

5.Бърза серия от снимки със 6 кадъра в секунда

Когато снимате спорт, сценични изяви и диви животни, функцията за високо скоростно снимане на PENTAX К-30 е много удобно, тъй като позволява на фотографа да заснеме бързо движещи се обекти в серия от снимки с максимална скорост от 6 кадъра в секунда (при снимане във формат JPEG).

6.Live View с допълнителни функции

Благодарение на последната генерация CMOS сензор и усъвършенствани алгоритми, К-30 предлага ясно Live View изображение (с 60 кадъра в сек). Той също така ви предлага и функция за подпомагане на фокусирането за подобряване на точността при снимане с ръчнофокусни обективи.

7.Оригиналният PENTAX SR механизъм с подпомагащи опции

К-30 притежава оригиналният PENTAX SR (Shake Reduction) механизъм, който ефективно компенсира трептенето на фотоапарата за постигане на резки и неразмазани снимки. Тази функция работи с всички обективи на PENTAX, дори и с тези за филмови камери. Благодарение на гъвкавият дизайн на механизма, който отмества сензора във всички посоки, К-30 предлага няколко полезни функции, които да помогнат на фотографа по време на снимане. Те включват и автоматична корекция на хоризонта, както и функция за фина настройка на композицията по време на снимане от статив – вертикална, хоризонтална и по посока на въртене, и Astrotracer режим за по-лесна астро фотография наличен в комбинация с купуващия се отделно O-GPS1 модул.

8.Избор на два вида захранване.

В допълнение на стандартната презареждаща се Li-Ion батерия,която позволява заснемането на около 480 кадъра, PENTAX K-30 може да бъде захранен и с 4 АА батерии чрез адаптора D-BH109.

ДРУГИ

1. Голям 3.0-inch LCD екран с приблизително 921,000 точки резолюция
2. 77-сегментна мереща система за супер прецизно измерване на светлината
3. DR (Dust Removal) механизъм, за премахване на прахта от CMOS сензора.
4. Разработената от PENTAX Hyper control система осигуряваща гъвкав и надежден, отговор на креативни нужди на фотографа
5. Функция за увеличаване на динамичния обхват, която компенсира преекспонираните и недоекспонираните области.
6. Възможност за запис на RAW-файл от последната направена JPEG снимка
7. RAW/Fx бутон за бърза смяна на формата на снимката, както и възможност за настройка за бърз достъп до определни функции
8. SILKYPIX Developer Studio 3.0