Преработка на Pentax AF260Sa правеща я напълно съвместима с

Светкавици, Преходници, Телеконвертори...

Модератор: Модератор

Преработка на Pentax AF260Sa правеща я напълно съвместима с

UNREAD_POSTот Adept на 16 Ное 2013, 00:41

Наскоро получих подарък,въпросната светкавица,която изцяло разчита на комуникация между нея и тялото.Разбира се тя твърдо отказа да комуникира ,както с К-м,така и с К10D,което силно ме амбицира.Тъй,като получаване на каквито и да е било данни или схеми за марковите светкавици е на практика невъзможно,разглобих я и започнах да я чета. Комуникацията между двете устройства се оказа идентична спрямо това,което съм изровил до тук,но така или иначе,светкавицата твърдо отказваше да си приказва с апарата.
В крайна сметка хитроста на нашите приятели бе разгадана,тя е инзвъредно проста. волтажа на + на синхрона е 8.08 v тоест той е по-висок от разрешения за комуникация 6.8v ,което кара двете устройства да не си приказват.След кратък размисъл,разделих галванично + на синхрона и му подадох директен + от захранването и светкавицата и апарата се разприказваха нормално.
Малко наблюдения -
При К-м всичко се обажда там където му е мястото в програм.Светкавицата изпълнява и режима червени очи коригира се при смяна на чуствителноста и т.н..
При К10 ,светкавицата,комуникира с апарата и също работи нормално ,като изпълнява всички режими зададени от апарата с изключение разбира се на режима синхронизация по второ перде и безпроводния режим.
Ако имате интерес ще публикувам схемата на допълнителния модул.
Ето я и нея,
_IGP3638.jpg
_IGP3638.jpg (743.8 KIB) Прегледано 825 пъти
това което е отпред е допълнителен кондензатор 1000мф. и куплунга за бустера,който съм и направил .С тези подобрения,светкавицата увеличава максималната си дистанция на 10м.,в пълен мрак прави 4 кадъра в серия и може да снима покадрово през 1.8 секунди.С малко околна светлина,тези показатели се подобряват.

Аватар
Adept
Site Supporter
 
Мнения: 969
Регистриран на: 01 Яну 2009, 21:42
Местоположение: София
Рейтинг: 0 (0%)
Име: Пламен Б. Петров


Share On

Сподели във Facebook Facebook Сподели в Twitter Twitter Сподели в Digg Digg

  • Подобни теми
    Отговори
    Видяно
    Автор

Назад към PENTAX АКСЕСОАРИ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта