PENTAX RICOH IMAGING променя името си на RICOH IMAGING

Модератор: Модератор

PENTAX RICOH IMAGING променя името си на RICOH IMAGING

UNREAD_POSTот nicko на 09 Юли 2013, 09:32

BXMarkov написа:
nicko написа:Чудят ми се и на мен приятелите защо така като снимам моя апарат понякога пищи няколко пъти преди да натисна спусака, а не като техните по веднъж.


Ники, основния проблем е че повечето обективи са с "отвертка" и там се скапват нещата според мен и се получава необходимостта от "донагласяне". Трябваше всички обктиви след филмовата ера да са с СДМ, а те продължават с отвертките :) Интересно обаче и на лентовите автофокусни с отвертките кове фокуса безпощадно, хем са само с три точки! Ами като не могат да го нагласят да прехвърлят старата система на дигиталните :mrgreen:


Ммммм, лентов с АФ не съм имал. Иначе не знам дали е от отверката... По-скоро автофокусните зони са прекалено големи и това дава шанс на системата да бърка и да си избира грешни отправни точки... Поне от моите наблюдения е нещо такова. Свикнал съм му, но определено дразни понякога, особено като е по-задно осветен обекта. 9 кръстни АФ точки ама ква полза от тая работа? СДМ обектив на Пентакс още не съм пробвал, едва ли и скоро ще пробвам, така че нямам впечатление.

П.С. Отверките не ги ползват само пентакс, айде никон почти я зарязаха вече, но Сони май си поддържат системата и определено работи при тях. Мой приятел снима много успешно спортни събития с А37(преди това с А230) и стари минолти(на отверка) и веднъж не е ревнал за фокуса. Просто не е проблема в начина на въртене на обектива според мен.
Изображение
Изображение
Изображение
http://thephotoroom.net/

Аватар
nicko
Loyal Member
 
Мнения: 1838
Снимки: 5
Регистриран на: 28 Май 2012, 11:33
Местоположение: Добрич
Рейтинг: 0 (0%)
Име: Николай Димитров


Share On

Сподели във Facebook Facebook Сподели в Twitter Twitter Сподели в Digg Digg

PENTAX RICOH IMAGING променя името си на RICOH IMAGING

UNREAD_POSTот HYS на 10 Юли 2013, 15:54

С лентовия КМ така бях свикнал с микро-растера, че просто нямаше кадър, който да не е това, което искам.
От една страна тренинг, от друга повечко активно мислене преди спусъка.
А при автофокуса имам чувството, че чакам какво ще ми бъде сервирано наготово.

HYS
Loyal Member
 
Мнения: 529
Регистриран на: 18 Юни 2011, 09:33
Рейтинг: 2 (100%)
Име: Християн Стоянов

PENTAX RICOH IMAGING променя името си на RICOH IMAGING

UNREAD_POSTот bobbyfuego на 18 Юли 2013, 13:12

Преди няколко дни разговарях с вносителите на PENTAX относно смяната на имената и преструктурирането на RIKOH фирмите. Това, което ми обясниха всъщност, е че преминаването на компактните апарати към крилото на рико е хубаво нещо. Много от нас не знаят, че много компоненти и даже цели модели фотоапарати от по-ниския клас са всъщност аутсорснати към други компании. Това, предполагам е така, защото PENTAX всъщност са сравнително малка компания с ограничен ресурс и не могат да заделят цяло звено за разработка на компактни фотоапарати. Затова решението, компактните фотоапарати вече да се казват RICOH и да се разработват от техния екип е всъщност много добро. Компактните камери PENTAX нямат много голяма популярност, а и не блестят с нещо особено, като изключим WG моделите и новия MX-1, които са страхотни, докато RICOH има много добри компактни модели и имат доста фенове и последователи. RICOH има името на класически и реномиран производител на компактни фотоапарати.

Така екипът разработчици на PENTAX се освобождават от бремето на компактните апарати и ще се насочат към това което знаят да правят по-добре - DSLR-и, обективи и спортна оптика.
Екипът разработчици на RICOH също ще се насочат и ще правят това което знаят да правят по-добре - страхотни компактни апарати.

Колкото името на фирмата. PENTAX RICOH IMAGING и сега RICOH IMAGING е просто фирма подзвено на RICOH, която пък съдържа по малки фирми под-звена. Например има 7 pentax фирми-подзвена само за Европа. Аз лично смятам, че тяхната си там бюрокрация нас не ни касае особено :). В миналото PENTAX са се произвеждали от много различни фирми:
Asahi Kogaku Goshi Kaisha,
Asahi Optical Co., Ltd.,
Pentax corporation
Hoya Pentax HD Corporation
Pentax Imaging Corporation
Pentax Ricoh Imaging Company, Ltd.
(този списък не претендира нито за точност, нито за изчерпателност, нито за последователност)
_

Аватар
bobbyfuego
Site Admin
 
Мнения: 1157
Снимки: 24
Регистриран на: 13 Юни 2008, 09:37
Местоположение: София, България
Рейтинг: 0 (0%)
Име: Боян Тепавичаров

PENTAX RICOH IMAGING променя името си на RICOH IMAGING

UNREAD_POSTот HYS на 18 Юли 2013, 14:28

Идеята ми се вижда много разумна. Остава сега да довършат втората половина от нея - наистина да стъпят върху постигнатото (при DSLR) от предишните конструктори и да продължат напред. Pentax винаги се е славел с добрия пренос на цветовете (не знам защо му викат "рендване", да не би да работят с ренде?). И при лентовите, преносът на контраста не беше като на Leitz, но цветовете почти да. Между другото, докато вграждаха CCD, поне на мен ми струваше, че цветовете бяха по-добри. И при CMOS сензорите успяха да "изстискат" повече от другите, напр. Никон.
Стискам им палци да продължават напред с качество.

HYS
Loyal Member
 
Мнения: 529
Регистриран на: 18 Юни 2011, 09:33
Рейтинг: 2 (100%)
Име: Християн Стоянов

Предишна


Назад към Официални Новини от Пентакс

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта