Аз също го пробвах но на друго място,за съжаление батерията нямаше заряд иначе исках да"тресна" 2-3 кадрота с SMC DA 200mm f/2.8,нарочно точно с него.
Но както и да е кадри нямаше но ми направи впечатление че грипа визуално не вдъхва много доверие за стабилност,веднага щом хванеш апарата се оказва точно обратното.
Захвата е добър и стабилен,фокусирането е доста бързо може би идея над К5.
Не съм се задълбавал много но ми направи впечатление че и на авто си снима и фокусира много добре,казвам го не за дуго а защото по принцип при всички марки цветове и WB никога не са кой знае колко точни а тук светлината беше отврат дневна + халогенно осветление.
Като цяло управлението е съвсем елементарно,ориентирането по менютата лено както при останалите му събратя.
Като минус поне лично за мен си остава някак огромното празно място над бутоните на задната страна на апарата.
Бутонът ON/OFF също е някак си доста голям спрямо тялото,но това са предимно "козметични" минуси които се забравят лесно когато човек си поиграе малко със апарата.
Надявам се като имам време да мога пак да си поиграя ако не са го отнесли и да го пробвам някое друго стъкло.