Страница 1 от 1

Моментна фотография

UNREAD_POSTПубликувано на: 01 Фев 2018, 10:13
от gri
Привет Другари,

Зарибил съм се по моментната фотография...там основно има двама играчи - Polaroid и fujifilm

Двата варианта обаче работят на съвсем различен принцип. Полароида е на практика фотоапарат с прикрепен принтер. Докато фуджито е с филм и има липса на дигитална снимка.

Instax Cameras | Fujifilm Global

All

Ползвал ли е някой такива камери. Какви са ви впечатленията. Какво бихте избрали Вие.

:)

Моментна фотография

UNREAD_POSTПубликувано на: 02 Фев 2018, 19:39
от dinio84
Мисля си, че малко грешиш. И Фуджи и Полароид имат и от двата вида камери - единия със самопроявяващи се снимки и другия с дигитален сензор и принтер. Някъде из нас в България се търкаля един стар Кодак, който работи със касети с въпросните самопроявяващи снимки (май беше такъв - https://library.ryerson.ca/asc/files/2013/08/colorburst.jpg ), а за ползване - не съм го ползвал и няма впечатления, щото е сто годишен и вече няма (или поне в Бг.) касети за него. Иначе и Кодак предлагат такава камерка с принтер - Loading site please wait...
Аз, като че ли не си падам по тази технология (отнася се и за двата типа), защото снимките са с размера горе-долу на цигарена кутия и си ограничен от броя им. За мен по-добрия вариант би бил нормална "сапунерка" + мини фото принтер - ако искаш нещо по-компактно и толкова държиш да разпечатваш веднага

Моментна фотография

UNREAD_POSTПубликувано на: 06 Фев 2018, 14:44
от gri
Кодак ги бях пропуснал .... миналата седмица пробвах на фуджи с най-малкия филм (размер като дебитна карта)....страхотна е за купони и изненади...отделен принтер където след като снимаш с камерата да изпринтиш е добро решение но не и за тази идея.....друго си е да снимаш и снимката да излезе веднага-няма такъв кеф за децата например :)

Има два огромни минуса - качеството на снимката и скъпите консумативи .....

Моментна фотография

UNREAD_POSTПубликувано на: 06 Фев 2018, 20:11
от Hiti
Ако качеството е като преди/визирам 1984г./не си заслужава за снимки които са за спомен.Избеляват почти до нищо за 2години.Иначе веднага се вижда и бяха интересни но само едно копие,за жалост.

Моментна фотография

UNREAD_POSTПубликувано на: 07 Фев 2018, 22:04
от eOn
Може да погледнеш и апаратите на Lomography.
https://shop.lomography.com/en/cameras/instant-cameras?country=bg
Пак бачкат с плаките на Фуджи и общо взето скъпа занимавка.
На Ломо апаратите поне са с 2-3 вида обективи което дава малко свобода при снимането.